За нас

„Севан” ООД е изцяло българска компания с над 20 годишна история.

Основана през 1993г. в Бургас, България, тя е пример за новаторска, интензивно развиваща се компания с гъвкава политика, отговаряща на динамиката на съвременния бизнес и пазари.

Още със своето създаване, „Севан” залага като своя основна дейност търговията на собствена и закупена земеделска продукция – зърно, фуражни култури, маслодайни култури и семена кориандър, предимно на международните пазари. Стремейки се винаги да поддържа първокласно качество на конкурентни цени, залагайки на коректност и лоялност към своите контрагенти, компанията е установила дългосрочни бизнес партньорства с утвърдени международни компании от цял свят.

В резултат, през последните 5 години фирма „Севан” се утвърди като водещ износител и лидер сред българските компании в сектора, с годишен стокооборот от около 1 милион тона.

За нуждите на непрестанно разрастващия се пазарен дял, ние инвестирахме в изграждането на собствени бази за съхранение на зърна и в изграждането на собствени пристанищни съоръжения за ускоряване процеса на товарене на стоката на кораби.

Последователна в своите усилия да поддържа отлични бизнес отношения със партньорите си, както на международно, така и на местно ниво, водена от далновидната политика на своите мениджъри, компанията успешно разширява полето на своята дейност.

Нашата уникална способност да стоим близо до фермерите и да ги подпомагаме в реализирането на техните цели за по – високи и по – качествени добиви е причина да предлагаме по-широк пакет от продукти и услуги, включващи:

  • дистрибуция на качествени торове на водещи български и чуждестранни производители
  • внос и дистрибуция на препарати за растителна защита
  • внос и дистрибуция на широка гама от хибриди и сортове семена за посев
  • префинансиране на земеделски производители

Компанията интензивно развива и сектор Земеделие, производството на което възлиза на около 10 000 хектара обработваема земя.